Opdrachtgevers noemen hem een verbinder, bruggenbouwer, diplomaat en ondernemer. Onderzoekend, inspirerend en vol energie.

Twitter Linkedin

Werkwijze

Duidelijke doelstellingen en verwachtingen verbonden
aan concrete acties. Tönjes houdt van helder.

Meer over de werkwijze

Hans Tönjes

De jarenlange ervaring en leergierigheid van
Hans, maken hem een persoon die problemen
als een uitdaging ziet.

Meer over Hans Tönjes

Publicaties

Regelruimte en lef

In opdracht van de samenwerkende inspecties gezondheidszorg, jeugdzorg en onderwijs ontwikkelde Hans Tönjes samen met Harm Wijgergangs van Wijgergangs Strategie en Verbinding een oplossing voor de coördinatievraagstukken die optreden in de hulpverlening aan gezinnen met een geringe sociale redzaamheid.


Meer...

Met de Aanpakkers als model verkenden Hans en Harm met meer dan 600 wethouders, bestuurders van zorginstellingen, woningbouwverenigingen en vertegenwoordigers van de inspecties de mogelijke antwoorden op de gemeentelijke en provinciale coördinatievraagstukken.

In Jeugdbeleid publiceerden Wijgergangs en Tönjes over de Aanpakkers onder de titel Regelruimte en lef.

Klik hier voor de publicatie


Minder...
Management van een samenwerkingsverband

In het kader van de opleiding Master Health Administration heeft Hans Tönjes een thesis geschreven over de wijze waarop samenwerkingsverbanden en netwerken in veranderende omstandigheden kunnen functioneren.


Meer...

Hiervoor heeft hij onderzoek gedaan naar het samenwerkingsverband Hulp aan Huis Overijssel waarin 14 organisaties op het gebied van jeugd en opvoedhulp, jeugdGGz en orthopedagogische behandelcentra samenwerken.

Mocht u na het lezen van de samenvatting geïnteresseerd zijn dan kunt u natuurlijk contact opnemen via het contactformulier.

Klik hier voor de samenvatting


Minder...

Hans Tönjes


Allround hulpverlener
Duizendpoot Hans Tönjes heeft 25 jaar ervaring in hulpverlening. Hij deed zijn kennis op in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, jongeren met een lichte verstandelijke beperking, jeugdzorg en kinder- en jeugdpsychiatrie. Hans bekleedde functies in alle lagen van de zorg, zowel op de werkvloer, als teamleider, orthopedagoog en manager.


Dol op de werkvloer

Het Curriculum Vitae van Hans Tönjes verraadt zijn leergierigheid. Kennis vergaren en de mogelijkheid te blijven leren, beschouwt hij als een bijzonder voorrecht. Vanaf zijn eerste inservice-opleiding tot Z-verpleegkundige, heeft hij zijn studies altijd gecombineerd met werk. Zo kon hij het geleerde direct in de praktijk brengen en zijn eigen handelen toetsen aan de theorie.


Delen en doorpakken
‘Meer doen van wat werkt en delen waar je kunt’ is Hans’ credo. Vanaf het ontstaan van de Centra voor Consultatie en Expertise was Hans beschikbaar als casemanager en later als expert. Kennis is geen exclusief eigendom en van delen wordt je wijzer. Deze opvatting bracht hem tot in Roemenië, waar hij in het kader van de Europese MATRA projecten verschillende tehuizen en psychiatrische klinieken mocht ondersteunen.


Bruggenbouwer
Het verbeteren van zorg voor de meest kwetsbaren in onze samenleving is Tönjes’ eerste passie. Dat zijn oriëntatie de laatste jaren vooral bestuurlijk is, wil niet zeggen dat hij de inhoud uit het oog heeft verloren. In tegendeel: inhoud gaat altijd voor vorm. Met kennis van die inhoud weet hij professionals, managers en bestuurders te inspireren. Vooral ook door buiten de kaders te zoeken naar échte antwoorden op de vragen van kinderen en hun ouders. Dat Tönjes daarbij ook de taal en regels van beleidsmakers, bestuurders en politici kent, helpt hem de verbinding tussen inhoud en organisatie te maken.


Problemen als uitdaging
Hans Tönjes zoekt bij problemen altijd naar de uitzonderingen. Er is altijd een verhaal over die keer dat het wél werkte, of op zijn minst minder slecht ging. Problemen zijn eigenlijk vermomde oplossingen, die uitdagen om weer kansen te herkennen en krachten binnen organisaties opnieuw te richten op de gezamenlijke doelstelling.

 

Fellowship
Omdat twee meer weten dan een en omdat je niet alles hoeft te kunnen heeft Buro Tönjes netwerkrelaties met collega experts. Met de "Groep van de Boer" komt hij 4 keer per jaar samen om nieuwe thema's te bespreken en elkaars deskundigheid te vergroten. In deze groep participeren op dit moment 6 experts op het gebied van bestuursadvies, interim-management, opleiding en HR management. Daarnaast werkt Buro Tönjes in sommige opdrachten succesvol samen met Wijgergangs strategie en verbinding.
 


Nieuwsgierig geworden naar het gezicht achter Buro Tönjes?
Neem contact op voor een kennismaking!